Η Μαντόνα άλλαξε το βίντεό της με τη Λεπέν

Η Μαντόνα άλλαξε το βίντεό της με τη Λεπέν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσής της με τη Μαρίν Λεπέν η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Μαντόνα. Για να επιτύχει, μάλιστα, τον στόχο της, άλλαξε το βίντεο της τελευταίας περιοδείας της, όπου το πρόσωπο της Λεπέν καλυπτόταν από ναζιστική σβάστικα. Αυτή τη φορά το πρόσωπο της Γαλλίδας πολιτικού καλύπτεται με ένα ερωτηματικό.

Η αλλαγή θεωρείται αποτέλεσμα της άσκησης πιέσεων από το Εθνικό Μέτωπο, του οποίου ηγείται η Λεπέν. Το κόμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη γαλλική Νίκαια, όπου εμφανίστηκε την Τρίτη η Αμερικανίδα σταρ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, μάλιστα, επισήμανε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η αλλαγή της στάσης της Μαντόνα αποδεικνύει ότι τα επιχειρήματά μας κέρδισαν. Είναι μία καταπληκτική εξέλιξη».

Η Μαρίν, κόρη του πρώην ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν, συγκέντρωσε στις φετινές προεδρικές εκλογές το 18% των ψήφων και ήρθε τρίτη. Αν και στο Παρίσι δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει παρά το 6% των ψήφων, στη Νίκαια έλαβε περίπου το 25%.

Η Μαντόνα βρέθηκε σε πορεία σύγκρουσης με το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα από την έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας της. Στην εμφάνισή της στο Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Κανείς δεν με ξέρει» προβλήθηκε βίντεο με τις φωτογραφίες προσωπικοτήτων που κατηγορούνται για έλλειψη ανεκτικότητας (Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, Σάρα Πέιλιν και άλλοι). Η Μαρίν Λεπέν εμφανίστηκε με μία σβάστικα στο μέτωπο. Αμέσως οι οπαδοί της Λεπέν διαμήνυσαν στη διεθνούς φήμης σοουγούμαν «να μην τολμήσει το ίδιο στη Γαλλία, διότι θα την περιμένουμε». Η Μαντόνα τους παράκουσε και το ίδιο βίντεο προβλήθηκε κατά την εμφάνισή της στο Παρίσι, με αποτέλεσμα το Εθνικό Μέτωπο να καταθέσει μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή