Στη φαρέτρα των Δημοκρατικών η Μισέλ Ομπάμα

Στη φαρέτρα των Δημοκρατικών η Μισέλ Ομπάμα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον ρόλο της ως Πρώτη Κυρία σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας υιοθέτησε με ζέση η Μισέλ Ομπάμα, έχοντας πια ξεπεράσει τις παλαιότερες αναστολές της για την πολιτική, για να αναδειχθεί στη δημοφιλέστερη προσωπικότητα της Ουάσιγκτον.

Τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας της Μισέλ Ομπάμα -που ξεπερνούν εκείνα του συζύγου της- εκμεταλλεύεται στο έπακρον η εκστρατεία των Δημοκρατικών, αξιοποιώντας την Πρώτη Κυρία σε αμφίρροπες πολιτείες, με στόχο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Την Πέμπτη, εκατοντάδες ενθουσιώδεις υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν έξω από λύκειο του Μιλγουόκι, περιμένοντας την άφιξη της Πρώτης Κυρίας για περισσότερο από μία ώρα στη ζέστη.

«Ο Μπαράκ είπε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι ακόμη πιο σκληρές από τις προηγούμενες. Μπορεί η διαφορά με τον Ρόμνεϊ να είναι μερικές χιλιάδες ψήφοι. Ο κάθε νέος εθελοντής, που στρατολογείτε, μπορεί να φέρει την καθοριστική ψήφο», είπε η κ. Ομπάμα σε 2.000 εθελοντές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μετά το πέρας της ομιλίας της, η Μισέλ Ομπάμα είχε ιδιωτική συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στον ναό των Σιχ, στις αρχές του μήνα, όταν ακροδεξιός δράστης σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, προτού δεχθεί τα πυρά της αστυνομίας. Το βράδυ της Πέμπτης, η Μισέλ Ομπάμα ταξίδεψε στην Ιντιανάπολη, όπου παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν δωρητών του κόμματος.

Η κ. Ομπάμα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τις ημέρες της πρώτης της προεδρικής εκστρατείας το 2008, όταν είχε προκαλέσει αίσθηση, αλλά και αρνητικά σχόλια, λέγοντας ότι ο μόνος λόγος που ένιωσε ποτέ υπερήφανη για τη χώρα της ήταν λόγω της επιτυχίας του συζύγου της. Συντηρητικοί σχολιαστές της είχαν επιτεθεί τότε για έλλειψη πατριωτισμού, υποχρεώνοντας την εκστρατεία Ομπάμα να υποβαθμίσει τον προεκλογικό ρόλο της. Πριν από τέσσερα χρόνια, όμως, η κ. Ομπάμα αναδείχθηκε σε αξιόπιστο εκπρόσωπο του συζύγου της, προσελκύοντας πλήθη στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η 48χρονη Πρώτη Κυρία, που σπούδασε στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και απολάμβανε πιο επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία από τον σύζυγό της, έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις ως Πρώτη Κυρία, όπως για τα ακριβά της ενδυματολογικά γούστα και την αγάπη της στα ακριβά κοσμήματα. Προσπάθεια του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου να την εμφανίσει ως μια καθημερινή Αμερικανίδα μητέρα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της να ψωνίζει σε οικονομικό πολυκατάστημα, αντιμετωπίστηκαν με κακεντρεχείς ειρωνείες από Ρεπουμπλικανούς σχολιαστές, που επισήμαναν την υποκριτική φύση της φωτογράφισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή