GADGETS

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηuawei

Ταμπλέτα με Android 4.0

Υιοθετώντας την πετυχημένη συνταγή του Media Pad, του πρώτου της tablet PC με μέγεθος 7 ιντσών, η Huawei παρουσίασε μία νέα ταμπλέτα, το Media Pad 7. Το νέο tablet PC θα πωλείται με προεγκατεστημένη την έκδοση Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) του λειτουργικού της Google, τη στιγμή που ο επεξεργαστής του Cortex A8 θα είναι χρονισμένος στο 1,2GHz και η οθόνη του θα υποστηρίζει ανάλυση 1024 x 600 pixel. Με μνήμη RAM 1 GB, η ταμπλέτα θα διαθέτει επίσης ενσωματωμένη υποδοχή για κάρτες SIM, όπως και δύο κάμερες. Η κινεζική εταιρεία προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιήσει την ημερομηνία διάθεσης του tablet PC στην αγορά.

LG

Μεταξύ tablet PC και smartphone

Το δικό της «phablet» -δηλαδή μία «έξυπνη» συσκευή που λόγω μεγέθους τοποθετείται ανάμεσα στα smartphone και tablet PC- θα κυκλοφορήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά η LG από τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος για το Optimus Vu, ένα μοντέλο διαστάσεων 5 ιντσών που η κορεατική εταιρεία είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Μάρτιο. Διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια οθόνη, τεχνολογίας IPS, το μοντέλο που θα λανσαριστεί στο εμπόριο θα έχει πάντως λίγες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική εκδοχή της συσκευής. Ειδικότερα, θα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 3, μνήμη 32 GB, όπως και δύο κάμερες για τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών, αλλά και την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Αdata

Εξωτερικοί σκληροί-εξπρές

Τη σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων HV610 ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία Adata. Η σειρά αποτελείται από δύο μοντέλα, χωρητικότητας 500 GB και 1 TB, τα οποία υποστηρίζουν το πρωτόκολλο USB 3.0. Ετσι, όταν συνδεθούν σε μία συμβατή θύρα υπολογιστή, υπόσχονται έως και 70% μεγαλύτερες ταχύτητες αντιγραφής αρχείων συγκριτικά με το USB 2.0. Οι HV610 έχουν κάλυμμα όπου μπορεί να τοποθετηθεί το καλώδιο USB, για την εύκολη μεταφορά του καλωδίου.

Sony

Το ελαφρύτερο βιβλίο στον κόσμο

Το Sony Reader PRS-T2 είναι η νέα πρόταση της Sony στον κλάδο των συσκευών ηλεκτρονικών ανάγνωσης. Το PRS-T2 φέρνει κάποιες βελτιώσεις συγκριτικά με τον «προκάτοχό» του PRS-T1, όπως την αυξημένη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας, η οποία πλέον διαρκεί μέχρι και δύο μήνες με μία μόνο φόρτιση. Και το καινούργιο e-reader συνδέεται στο Ιντερνετ μέσω δικτύων Wi-Fi, δίνοντας όμως επιπλέον δυνατότητες «κοινωνικής δικτύωσης», αφού ο χρήστης μπορεί να «ανεβάσει» αποσπάσματα από τα e-book του απευθείας στο Facebook. Σύμφωνα με τη Sony, το PRS-T2 είναι επίσης «η ελαφρύτερη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης στον κόσμο», καθώς το βάρος της δεν ξεπερνά τα 167 γραμμάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή