Συντομα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ TWITTER

Medium, το νέο κοινωνικό δίκτυο

Μία καινούργια πλατφόρμα για τη δημιουργία μπλογκ, με την επωνυμία Medium, ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες οι Evan Williams και Biz Stone, συνιδρυτές του Twitter. Αν και η πλατφόρμα δεν είναι ακόμη ανοικτή για το κοινό, οι χρήστες του Twitter μπορούν να διαβάσουν και να ψηφίσουν τα μηνύματα που έχουν «ανέβει» δοκιμαστικά στο σάιτ, το οποίο δανείζεται μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Pinterest, Tumblr, Blogger και Reddit. Ετσι, ο χρήστης του Medium θα μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει την προσωπική του σελίδα, με αναρτήσεις που θα αποτελούνται από κείμενα, φωτογραφίες ή συνδυασμό τους. Οι αναρτήσεις θα οργανώνονται σε συλλογές, όπως στο Pinterest· άλλωστε, στόχος της πλατφόρμας είναι τα μέλη της να εξερευνούν με βάση τις θεματικές συλλογές το υλικό που αυτή φιλοξενεί, παρά να οργανώνονται σε κοινότητες «φίλων» που μοιράζονται μεταξύ τους περιεχόμενο.

Απο IPhone ή iΡad

Ο Κόκκινος Πλανήτης σε 360 μοίρες

Χάρις στην οθόνη αφής και το γυροσκόπιο της συσκευής τους, όσοι διαθέτουν iPhone ή iPad μπορούν να απολαύσουν με πιο διαδραστικό τρόπο το πρώτο έγχρωμο πανόραμα 360 μοιρών του Κόκκινου Πλανήτη από το διαστημόπλοιο Curiosity. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να «ανοίξουν» το πρόγραμμα περιήγησης Safari και να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.360cities.net/image/curiosity-rover-martian-solar-day-2. Μόλις «φορτωθεί» η εικόνα, θα μπορούν να αλλάζουν την «οπτική γωνία» παρατήρησης, μεταβάλλοντας την κλίση της συσκευής τους. Επίσης, αν θέλουν να δουν καλύτερα οποιαδήποτε λεπτομέρεια, αρκεί να χτυπήσουν ελαφριά με το δάχτυλό τους το αντίστοιχο σημείο της οθόνης, ώστε το πανόραμα να μεγεθυνθεί σε εκείνη την περιοχή.

Facebook

Διαγραφή εικόνων σε 30 ημέρες

Το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες, οι φωτογραφίες που έχει κανείς διαγράψει από τη σελίδα του στο Facebook θα έχουν πάψει να υπάρχουν και στους σέρβερ της εταιρείας. Αυτό ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου, επιλύοντας ένα τεχνικό πρόβλημα που, κατά πολλούς ειδικούς, ουσιαστικά δεν επέτρεπε στους χρήστες να αποσύρουν μια και καλή όσες εικόνες μετάνιωσαν που «ανέβασαν» online. Μέχρι πρόσφατα, αν ένα μέλος του Facebook διέγραφε ορισμένες φωτογραφίες από τη σελίδα του, αυτές παρέμεναν για αρκετά χρόνια στους σέρβερ του κοινωνικού δικτύου. Ετσι, μπορούσε να τις εντοπίσει οποιοσδήποτε γνώριζε την ακριβή τους ηλεκτρονική διεύθυνση. Αν και το κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε το 2009 από τον Jacqui Cheng, συντάκτη του σάιτ Ars Technica, το Facebook χρειάστηκε μία τριετία για να το αντιμετωπίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή