ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Αρχισε η δικαστική έρευνα για τα αίτια θανάτου του Αραφάτ

ΠΑΡΙΣΙ. Δικαστική έρευνα για τα αίτια θανάτου του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ άρχισε η εισαγγελία της Ναντέρ στο Παρίσι. Η έρευνα διετάχθη ως συνέπεια της μήνυσης κατ’ αγνώστων για δολοφονία, την οποία είχε καταθέσει η χήρα του Αραφάτ, Σούχα, η οποία υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2004, έναν μήνα αφότου είχε μεταφερθεί εκεί και μετά από δυόμισι χρόνια που ζούσε αποκλεισμένος από τους Ισραηλινούς στο αρχηγείο του στη Ραμάλα. Η μήνυση κατατέθηκε μετά τον εντοπισμό ποσότητας πολωνίου, τοξικής και ραδιενεργού ουσίας, στα προσωπικά του αντικείμενα. Με πολώνιο είχε δολοφονηθεί και ο Ρώσος πράκτορας Αλεξάντερ Λιτβινένκο το 2006.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΜΗΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Νεκροί 11 ένοπλοι εξτρεμιστές

ΤΙΦΛΙΔΑ. Τρεις Γεωργιανοί στρατιώτες και 11 ένοπλοι εξτρεμιστές που κρατούσαν ομήρους πολίτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Γεωργίας. Στην επιδρομή για την απελευθέρωση των ομήρων, στα σύνορα της Γεωργίας με το Νταγκεστάν, τραυματίστηκαν επίσης πέντε αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας. Αν οι εξτρεμιστές αποδειχθεί ότι είναι Ρώσοι, ενδέχεται να προκληθεί νέα ένταση μεταξύ της Μόσχας και της φιλοδυτικής κυβέρνησης της Τιφλίδας. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας είναι ακόμη τεταμένες μετά τον μεταξύ τους πόλεμο τον Αύγουστο του 2008.

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Εις θάνατον ο Μοχάμεντ Κασάμπ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επικύρωσε την ποινή του θανάτου δι’ απαγχονισμού, για τον μοναδικό επιζώντα εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων το 2008, στη Βομβάη. Στις επιθέσεις 166 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300. Ο 24χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Κασάμπ είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον Μάιο του 2010, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία, πόλεμο εναντίον της Ινδίας, συνωμοσία και τρομοκρατία. Τα άλλα εννέα μέλη της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗΣ NEWS OF THE WΟRLD

Συνελήφθη ο Μπομπ Μπερντ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρώην διευθυντής της σκωτσέζικης έκδοσης της εφημερίδας News of the World, του ομίλου Μέρντοχ, συνελήφθη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης πρώην βουλευτή. Ο Μπομπ Μπερντ, 56 ετών, κατηγορείται για παρεμπόδιση της δικαστικής έρευνας, που είχε διαταχθεί με αφορμή την αγωγή του βουλευτή Τόμι Σέρινταν. Ο βουλευτής είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της εφημερίδας το 2006, για συκοφαντική δυσφήμηση για δημοσιεύματα σχετικά με την προσωπική του ζωή. Ο Σέρινταν είχε κερδίσει την αγωγή και είχε λάβει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, κατηγορήθηκε για ψευδορκία και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση.

ΓΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ

Προειδοποιούν το Βερολίνο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Αυστηρή προειδοποίηση προς τη γερμανική κυβέρνηση ότι η εκστρατεία της για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού μεταξύ των νέων μουσουλμάνων μπορεί να αποδειχθεί διχαστική απηύθυναν μουσουλμανικές οργανώσεις και πολιτικοί. Αφίσες που πρόκειται να αναρτηθούν σε τρεις γερμανικές πόλεις με μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων καλούν γονείς, δασκάλους και φίλους να ζητήσουν βοήθεια από ειδικό κέντρο συμβούλων σε περίπτωση που υποπτεύονται ότι κάποιος γνωστός τους έχει υιοθετήσει εξτρεμιστικές απόψεις… Τέσσερις μεγάλες οργανώσεις μουσουλμάνων καταδικάζουν την εκστρατεία, ενώ η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Αϊντάν Οζογκούζ επισημαίνει ότι το μήνυμα στις αφίσες είναι από μόνο του εκρηκτικό: όλοι είναι ύποπτοι τρομοκράτες ή φανατικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή