«Παρωδία η διάσκεψη του ΝΑΜ»

«Παρωδία η διάσκεψη του ΝΑΜ»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Ως παρωδία παρουσιάζει το περιοδικό Τime τη διάσκεψη του Κινήματος των Αδεσμεύτων (ΝΑΜ – Non-Aligned Movement) στην Τεχεράνη, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση χωρίς νόημα, χωρίς αντικείμενο, αλλά με ποικίλα περιστατικά που προκαλούν τον γέλωτα. Κάθε ώρα φαίνεται ότι φέρνει και μια νέα φήμη στην αίθουσα των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διάσκεψη, η πρώτη φάση της οποίας άρχισε την Κυριακή σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, ενώ σήμερα και αύριο διαβουλεύονται οι ηγέτες. Μια φήμη ήταν ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δεν θα φθάσει ποτέ, αφού υπέκυψε σε πιέσεις του Ισραήλ. Εσφαλμένη. Σύμφωνα με μιαν άλλη, το Ιράν προσφέρθηκε να ξεναγήσει στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις διπλωμάτες του ΟΗΕ. Λάθος κι αυτό. Μυστηριωδώς, επίσης, θα αφιχθεί ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν! Με τη σύζυγό του! Και έχουν και παιδί! Λάθος, λάθος και λάθος. Αν και ούτε η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία μπορούσε να το διαψεύσει. Οι αστέρες αυτού του πλήθους, σημείωσε το Τime, θα εμφανιστούν σήμερα Πέμπτη: ο Μπαν Κι Μουν, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας, οι πρόεδροι του Σουδάν και της Ζιμπάμπουε, και οι οικοδεσπότες, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Αχμεντινετζάντ.

«Στο μεταξύ, ορδές δημοσιογράφων εστιάζουν την προσοχή σε δευτερεύουσες προσωπικότητες. Την Τρίτη το απόγευμα, την παράσταση έκλεψαν οι οικογένειες των τριών νεκρών πυρηνικών επιστημόνων. Τα σαραβαλιασμένα αυτοκίνητα μέσα στα οποία βρήκαν τον θάνατο, υποτίθεται από ισραηλινές βόμβες, εκτέθηκαν έξω από την είσοδο. Και στην περίπτωση που δεν πιάσατε το νόημα, οι συγγενείς εξήγησαν πως «οι μεγάλες δυνάμεις, συνειδητοποιώντας ότι γινόμαστε όλο και πιο ανεξάρτητοι, τρομοκρατούν τώρα τους επιστήμονές μας και επιβάλλουν κυρώσεις για να μας πατάξουν»»… Με πολλή προσοχή, έγραψε το Time, η Τεχεράνη διοργάνωσε μια διάσκεψη χωρίς δράση. «Πέρα από τις πρώτες αναφορές για το περιεχόμενο της προαναγγελθείσας συμφωνίας, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να αναφερθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή