Ο Μπορίσοφ επιθυμεί εξουσία

Ο Μπορίσοφ επιθυμεί εξουσία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόικο Μπορίσοφ μοιάζει με πληγωμένο θηρίο. Μολονότι είναι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, δεν δείχνει με τίποτα ότι προτίθεται να τα παρατήσει.

Περιμένει έτσι, γαντζωμένος στην ηγεσία του GERB, να φθαρεί σύντομα και να καταρρεύσει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, για να επιστρέψει αυτός μετά… βαΐων και κλάδων.

Ο Μπορίσοφ πιστεύει ότι με την πρώτη ευκαιρία οι ψηφοφόροι που τον γκρέμισαν από την εξουσία, μετανοημένοι, θα τον επαναφέρουν στον «θρόνο».

Η ήττα δεν είναι για τον Βούλγαρο «μπάτμαν», όπως είναι το παρατσούκλι του, παρά μια παρένθεση. Το πολιτικό του ένστικτο τον προέτρεψε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ώστε να «ξεφουσκώσει» τη διογκούμενη λαϊκή οργή εναντίον της ανελέητης λιτότητας, η οποία είχε οδηγήσει στην ευημερία των αριθμών και στην εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, αλλά η κάλπη τον τιμώρησε.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανιζόταν βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά έπεσε έξω. Τώρα προσδοκά και πάλι να παίξει ρόλο «Μεσσία». Τον ίδιο ρόλο έπαιξε ενώπιον των απογοητευμένων από τον προηγούμενο «σωτήρα» τους, γαλαζοαίματο Συμεών Σαξομπουρκόσκι, και απαυδισμένων από τη μετακομμουνιστική πολιτική τάξη, Βουλγάρους. Το αποτέλεσμα ήταν να τον εκλέξουν, και μάλιστα δύο φορές, πρωθυπουργό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν τον Μπόικο Μπορίσοφ πολιτικά τελειωμένο, εκτιμώντας ότι δεν είναι εύκολο να ξεχάσουν τόσο γρήγορα αυτοί που τον καταψήφισαν στις αρχές Μαΐου.

Ο ίδιος φαίνεται να πιστεύει βαθιά πως η ζωή κάνει κύκλους. Μένει να φανεί αν θα δικαιωθεί τελικά ή όχι στο σχετικά άμεσο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή