ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ

Πολύνεκρες μάχες στη Συρία μεταξύ ανταρτών και τζιχαντιστών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Σε τουλάχιστον 274 ανέρχονται οι νεκροί από τις μάχες που σημειώνονται από την Παρασκευή μεταξύ ανταρτών και τζιχαντιστών στη Συρία. Αυτό ανακοίνωσε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την οργάνωση, 129 αντάρτες, 99 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και 46 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες. Στο μεταξύ χθες απέπλευσε από τη Συρία δανέζικο πλοίο (φωτο), που μετέφερε το πρώτο φορτίο υλικών για χημικά όπλα και συνοδευόμενο από ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία. Η απομάκρυνση των επικίνδυνων χημικών είναι το πρώτο στάδιο της διεθνούς συμφωνίας για την εξάλειψη του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ

Σε επέμβαση υπεβλήθη ο Μπερσάνι

ΡΩΜΗ. Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση λόγω βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγίας. Οπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο Ματζιόρε της Πάρμα, ο ασθενής επικοινωνεί με τους συγγενείς του ενώ δεν έχει αποδειχθεί ότι πάσχει από μόνιμη νευρολογική βλάβη. Τα ΜΜΕ της Ιταλίας αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό ο Μπερσάνι βίωσε καταστάσεις με πολύ έντονο στρες όπως οι ανεπιτυχείς προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, η αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής του Ρομάνο Πρόντι ως πρόεδρου της Δημοκρατίας και τέλος, τον περασμένο Απρίλιο, η παραίτησή του από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ

Αέρας από την Αρκτική στις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική και οι επακόλουθες πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, οι χαμηλότερες εδώ και δύο δεκαετίες, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, και το σχεδόν γενικό μπλακ άουτ στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων. Τα καταφύγια για τους άστεγους ξεχείλιζαν λόγω του ψύχους που περιγράφεται από ορισμένους μετεωρολόγους ως «πολική δίνη». Η θερμοκρασία κυμαινόταν από τους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου, πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, της Μινεσότας, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΑΡΡΩΣΤΑ 350 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Τροφές με παρασιτοκτόνο

ΤΟΚΙΟ. Τριακόσια πενήντα άτομα αρρώστησαν σε ολόκληρη την Ιαπωνία όταν κατανάλωσαν κατεψυγμένα προϊόντα με πρόσμειξη παρασιτοκτόνου, ανέφερε το ιαπωνικό κανάλι NHK. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που ασθένησαν εμφάνισαν εμετούς, διάρροια και άλλα προβλήματα μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων προϊόντων όπως πίτσα, κροκέτες και λαζάνια, αλλά παραμένει άγνωστο αν για τα συμπτώματα ευθύνονται τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Ωστόσο, η κατασκευάστρια εταιρεία Maruha Nichiro Holdings άρχισε να ανακαλεί από την κυκλοφορία πάνω από 6,4 εκατ. πακέτα κατεψυγμένου φαγητού τα οποία είχαν προσμείξεις παρασιτοκτόνου. Ηδη η αστυνομία ερευνά με ποιον τρόπο βρέθηκε μέσα στις συσκευασίες των τροφίμων το παρασιτοκτόνο Malathion που σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκε σε συγκεντρώσεις 2,6 εκατ. φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ

Απελευθέρωση Εβραίων εποίκων

ΡΑΜΑΛΑ. Παλαιστίνιοι χωρικοί έπιασαν και χτύπησαν ομάδα Ισραηλινών εποίκων προτού τους αφήσουν ελεύθερους, καθώς τους κατηγόρησαν ότι έριξαν πέτρες κατά χωρικών που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Μέχρι χθες βράδυ Ισραηλινοί στρατιώτες διαπραγματεύονταν με τους Παλαιστίνιους χωρικούς που κρατούσαν τους Εβραίους έποικους, ηλικίας 15 με 30 ετών, σε ακατοίκητο σπίτι στα περίχωρα του παλαιστινιακού χωριού Κούσρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή