ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο

ΑΒΑΝΑ. Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από εννέα μήνες έκανε χθες ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος επισκέφθηκε τα εγκαίνια μιας γκαλερί στην Αβάνα. Επίσημες εφημερίδες και ιστοσελίδες φιλοξένησαν τη φωτογραφία που δείχνει έναν καθισμένο γκριζομάλλη Κάστρο από πίσω να δείχνει το έργο του Αλέξις Λέιβα, ο οποίος γέρνει προς το πλάι του και του εξηγεί κάτι στη διάρκεια των εγκαινίων. Η ισπανική La Vanguardia δημοσίευσε άλλες τρεις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της που δείχνουν το πρόσωπο του Κάστρο.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Κοντά στον θάνατο ο Σαρόν

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Επιδεινώθηκε δραματικά η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα από το 2006. Αργά χθες το βράδυ οι γιατροί ανέφεραν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον θάνατο. Ο 85χρονος Σαρόν ζούσε με μηχανική υποστήριξη μακριά από τα μάτια της κοινής γνώμης στη χώρα του έπειτα από σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη πριν από οκτώ χρόνια. Τα ζωτικά του όργανα άρχισαν να καταρρέουν πριν από μια εβδομάδα στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα, έξω από το Τελ Αβίβ. Από τους διασημότερους στρατηγούς στη χώρα, ο Σαρόν έχει αφήσει τα ίχνη του σε όλες τις μεγάλες ισραηλινές επιχειρήσεις, στρατιωτικές εισβολές και την επεκτατική πολιτική των εβραϊκών εποικισμών.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Εσωσε τους συμμαθητές του

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Ενας Πακιστανός έφηβος, ο οποίος σκοτώθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε επίθεση αυτοκτονίας, έγινε ήρωας μετά θάνατον, όταν αποκαλύφθηκε ότι θυσιάστηκε και έσωσε τη ζωή πολλών άλλων παιδιών, πέφτοντας πάνω στον βομβιστή που σκόπευε να ανατινάξει το σχολείο του. Ο 15χρονος Αϊτζάζ Χάσαν, από την κωμόπολη Ιμπραχιμζάι, αντιλήφθηκε τη Δευτέρα ότι ένας καμικάζι κατευθυνόταν προς το σχολείο, στο οποίο φοιτούν χίλια παιδιά. Ο βομβιστής, αφού ήρθε αντιμέτωπος με το παιδί, αναγκάστηκε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του σε απόσταση 150 μέτρων από το σχολείο. Κανείς από τους υπόλοιπους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δεν έπαθε το παραμικρό.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Τρία έτη φυλακή στον Σκαγιόλα

ΡΩΜΗ. Την καταδίκη σε τρία χρόνια φυλάκιση και καταβολή προστίμου ύψους δύο εκατ. ευρώ, ζήτησε η εισαγγελία της Ρώμης για τον Κλάουντιο Σκαγιόλα, τον πρώην υπουργό Παραγωγικών Δραστηριοτήτων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Η εις βάρος του κατηγορία αφορά παράνομη χρηματοδότηση πολιτικού. Η υπόθεση για την οποία δικάζεται ο Σκαγιόλα σχετίζεται με την αγορά ακινήτου 180 τ.μ. το 2004 από τον ίδιο, και μάλιστα σε ιδιαίτερα ακριβή περιοχή, κοντά στο Κολοσσαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή