Η Μπρουκς παρεμπόδιζε την αστυνομία

Η Μπρουκς παρεμπόδιζε την αστυνομία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η προσπάθεια της Ρεμπέκα Μπρουκς, της «σιδηράς κυρίας» του εκδοτικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ, να παρεμποδίσει το έργο της αστυνομίας στη διαλεύκανση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε πριν από λίγο καιρό τη Βρετανία, ήρθε χθες στο φως, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Χθες προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα μαγνητοσκοπημένο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όπου απεικονίζεται ο σύζυγος της Ρεμπέκα Μπρουκς, της πρώην διευθύνουσας συμβούλου της News International, να προσπαθεί να κρύψει από την αστυνομία έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υλικό το οποίο θα μπορούσε να την ενοχοποιήσει στo σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τους δημοσιογράφους της News of the World.

Ειδικότερα, στο ολιγόλεπτο βίντεο φαίνεται ο Τσάρλι να προσπαθεί να κρύψει πίσω από έναν κάλαθο απορριμμάτων στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυτελούς κατοικίας όπου διέμενε το ζεύγος ένα φορητό κομπιούτερ και μία άλλη τσάντα. Τα πράγματα αυτά τα παίρνουν άνδρες της ομάδας ασφάλειας του κτιρίου. Οταν η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά της, οι άνδρες της ασφάλειας φαίνονται να επιστρέφουν την τσάντα στο ίδιο σημείο. Τελικά, όμως, αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα, τα πράγματα δεν πήγαν όπως επιθυμούσε η Μπρουκς, διότι ένας καθαριστής του κτιρίου βρήκε την τσάντα και την παρέδωσε στην αστυνομία. Το περιστατικό και η προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου των διωκτικών αρχών έλαβε χώρα το 2011, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και άρχισε η αστυνομική έρευνα σχετικά με το ποιοι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να ευθύνονται για την υποκλοπή ηχητικών μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο μιας έφηβης που τελικά βρέθηκε δολοφονημένη.

Τόσο η Μπρουκς όσο και ο σύζυγός της έχουν αρνηθεί ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν την αστυνομική έρευνα. Επίσης, η Μπρουκς αρνείται και οποιαδήποτε συμμετοχή στην υποκλοπή των τηλεφωνημάτων και τη δωροδοκία δημόσιων αξιωματούχων, κατηγορίες που τη βαρύνουν. H ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή