Σύντομα (15/1/14)

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΚΑΦΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

Τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι πνίγηκαν στον Ανω Νείλο

ΤΖΟΥΜΠΑ. Τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι πνίγηκαν χθες, μετά τη βύθιση του σκάφους με το οποίο διέσχιζαν τον Ανω Νείλο. Τα θύματα ήταν κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις σκληρές μάχες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικού στρατού. Οι μάχες έχουν επεκταθεί μέχρι και τα περίχωρα της πρωτεύουσας Τζούμπα. Η πολεμική σύρραξη στη νεότερη χώρα του κόσμου έχει προκαλέσει τη φυγή 400.000 προσφύγων, με την πρώτη γραμμή των μαχών να μετακινείται συνέχεια. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού στρατού, μάχες σημειώνονται σε ζώνη ακτίνας 70 χλμ. γύρω από την Τζούμπα.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΤΣΙΤΣ

Διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάτσιτς, σημειώνοντας ότι η παραίτηση του Κρστιμίρ Πάντιτς από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο είναι προσωπική υπόθεση. Ο κ. Ντάτσιτς εκτίμησε ότι η επανάληψη των εκλογών στο Βόρειο Κόσοβο μετά την άρνηση του Πάντιτς, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος στη Βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο αλλά δεν θέλησε να αναλάβει καθήκοντα, δεν θα ήταν καλή εξέλιξη για τους Σέρβους στο Βόρειο Κόσοβο.

ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Συνελήφθησαν δύο Βρετανοί

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες και δραστηριότητες στη Συρία συνελήφθησαν τη Δευτέρα δύο Βρετανοί προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη. Οι συλληφθέντες είναι 21 ετών και είχαν ταξιδέψει στη Συρία τον Μάιο. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι δύο συνελήφθησαν για να εξακριβωθεί ποιες ήταν οι δραστηριότητές τους στη Συρία, χωρίς να πιθανολογείται ότι αποτελούσαν άμεση απειλή.

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Διαδηλωτές πολιόρκησαν υπουργεία

ΜΠΑΝΓΚΟΚ. Υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες πολιόρκησαν κατά τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεών τους οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, οι οποίοι επιθυμούν να παραλύσουν την ταϊλανδική πρωτεύουσα μέχρις ότου παραιτηθεί των καθηκόντων της η σημερινή πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Ωστόσο, ο ηγέτης των διαδηλωτών, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος μπορεί να είναι η ίδια η πρωθυπουργός. «Θα κλείσουμε τις παροχές νερού και ηλεκτρικού στα σπίτια της Γινγκλάκ και των υπουργών της. Τους προτείνουμε να απομακρύνουν τα παιδιά τους», δήλωσε ο Σουτέπ. Οι μεγάλες οδικές αρτηρίες παρέμειναν για δεύτερη ημέρα κλειστές, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απείλησαν να εισβάλουν στο κτίριο του χρηματιστηρίου, αλλά γενικά η Μπανγκόκ παρέμεινε ήρεμη. Πάντως, πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ανέφικτη την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου πριν από τις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Δολοφονήθηκαν δώδεκα άνθρωποι

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ. Δώδεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ενόπλους στα περίχωρα της πόλης Κομπίνας στην πολιτεία του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα των ενόπλων, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δολοφονίες συνδέονται μεταξύ τους. Σε διαφορετικές επιθέσεις πυρπολήθηκαν τρία αστικά λεωφορεία σε σταθμό της ίδιας πόλης, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν τραυματισμοί.

ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Σκοτώθηκαν 48 τάρανδοι

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Σαράντα οκτώ τάρανδοι σκοτώθηκαν στη Βόρεια Σουηδία καθώς χτυπήθηκαν από τρένο υψηλής ταχύτητας, το οποίο προσπάθησαν να αποφύγουν. «Ηταν ένα μακάβριο θέαμα», αφηγήθηκε ο Ινγκμαρ Μπλιντ, ιδιοκτήτης ράντσου με ταράνδους, στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT. Το επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Λαπωνίας, κοντά στο Καϊτούμ. Παρόμοια περιστατικά χωρίς όμως αιματηρή κατάληξη είναι συνήθη στην περιοχή, καθώς κοπάδια ταράνδων μεταναστεύουν στη διάρκεια του χειμώνα αναζητώντας τροφή. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, τα ζώα φαίνεται ότι δεν είδαν τους καλυμμένους με χιόνι συρμούς και αιφνιδιάστηκαν από την αμαξοστοιχία.

ΔΡΑΣΤΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕ ΣΙΝΕΜΑ

Νεκρός επειδή έστελνε sms

ΤΑΜΠΑ. Ενας καβγάς για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων στη διάρκεια κινηματογραφικής προβολής κατέληξε χθες στην εν ψυχρώ δολοφονία του χρήστη του κινητού τηλεφώνου από συνταξιούχο αστυνομικό, σε κινηματογραφική αίθουσα κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα. Δύο ζευγάρια ήταν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου που σημειώθηκε στο Grove 16 του Ουέσλεϊ Τσάπελ, όταν ο πρώην αστυνομικός εξοργίστηκε επειδή ο μπροστινός του χρησιμοποιούσε το κινητό του στη διάρκεια των «Προσεχώς», παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του. Το θύμα είναι ο 43χρονος Τσαντ Ούλσον, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε επειδή έβαλε το χέρι της μπροστά από τον άνδρα της για να τον προστατεύσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή