Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Ιταλών στην κυβέρνηση Λέτα

Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Ιταλών στην κυβέρνηση Λέτα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχή μείωση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη των Ιταλών προς την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Ixe, η οποία μεταδόθηκε από το πρόγραμμα Agora του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των ερωτηθέντων προς την πολυκομματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ενρίκο Λέτα δεν ξεπερνά το 21%. Την 13η Δεκεμβρίου 2013 ήταν 28%.

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη προς τα πολιτικά πρόσωπα ο νεοεκλεγείς επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι συγκεντρώνει 53%, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο 48% και ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα 35%.

Ακολουθούν ο Μπέπε Γκρίλο, με 28%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο στο 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια με το 18%.

Το 53% του στατιστικού δείγματος τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το 43% είναι αντίθετο και το 7% δεν έχει διαμορφώσει άποψη.

Στην πρόθεση ψήφου το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 31,3%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων το 22,1%, η Φόρτσα Ιτάλια το 21,5%, η Νέα Κεντροδεξιά το 4,1%, η Λέγκα το 3,4% και η Αριστερά και Ελευθερία το 2,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή