Αλβανία: Η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη

Αλβανία: Η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2011, ο μέσος όρος ηλικίας του αλβανικού πληθυσμού αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το 2001, γεγονός που καθιστά την Αλβανία, τη χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα που πραγματοποίησε η οργάνωση "Open Data Αλβανία", σύμφωνα με την οποία, το 2011, ο μέσος όρος ηλικίας του αλβανικού πληθυσμού ανερχόταν στα 35,3 έτη, περίπου 5 χρόνια μεγαλύτερος από ό,τι το 2001, όταν ήταν 30,6 έτη.

"Το 2001, στην Αλβανία ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού ανερχόταν στα 30,6 χρόνια και κατά τη δεκαετία 2001- 2011 η γήρανση του πληθυσμού ήταν κατά μέσο όρο 4,7 χρόνια" αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με την "Open data Albania", ο μέσος όρος γήρανσης στην ΕΕ τη δεκαετία αυτή ήταν 2,9 έτη. Αυτός ο δείκτης κατατάσσει την Αλβανία ως τη χώρα με την ταχύτερη γήρανση στην Ευρώπη μετά τη Λιθουανία" αναφέρει η έρευνα που παρουσίασε η οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή