Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν προωθούν την επανέναρξη διαλόγου, τονίζει η Λευκωσία

Οι δηλώσεις Ερντογάν δεν προωθούν την επανέναρξη διαλόγου, τονίζει η Λευκωσία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεροπτικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι με αυτές τις δηλώσεις «δεν διαμορφώνεται κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, είπε ο κ. Στυλιανίδης, δεν χρειάζεται μαθήματα, ούτε σύνεσης, ούτε πολιτικής βούλησης για τη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, ο Νίκος Αναστασιάδης «έχει αποδείξει στην πράξη τι σημαίνει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού προβλήματος, για ειρήνευση στην Ανατολική Μεσόγειο και, επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται μαθήματα από κανέναν».

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, αυτό που πρέπει να κάνει -και το υπαινίχθηκε και μόνος του στις Βρυξέλλες- είναι επιτέλους να υποδείξει και να καθοδηγήσει σωστά τον κ. Έρογλου να αποδεσμευτεί από την «Ντενκτασική κληρονομιά».

«Σε ό,τι αφορά το θέμα ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε σαφώς είναι ότι στο σύνολό της η κοινωνία, οι Ελληνοκύπριοι, πιστεύουν σε λύση και την επιδιώκουν, το συντομότερο. Κάποιοι άλλοι πρέπει να αποδεχθούν ότι αυτή η λύση θα πρέπει να συζητηθεί πάνω σε ουσιαστική βάση διαπραγμάτευσης το συντομότερο και να έχει προοπτική κατάληξης το συντομότερο», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή