Ματωμένη επέτειος στην Αίγυπτο

Ματωμένη επέτειος στην Αίγυπτο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οτιδήποτε άλλο εκτός από εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στην Αίγυπτο κατά την τρίτη επέτειο από την εξέγερση του 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Την Παρασκευή, κύμα τριών βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισε το Κάιρο, αφήνοντας πίσω του έξι νεκρούς και πελώρια ερωτήματα για την ικανότητα της στρατιωτικής ηγεσίας, που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο, να αναχαιτίσει την ισλαμική τρομοκρατία.

Η πρώτη βομβιστική επίθεση έπληξε αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ οι άλλες δύο εκδηλώθηκαν στη συνοικία Ντόκι και στη λεωφόρο που οδηγεί στις πυραμίδες της Γκίζας.

Ουδεμία οργάνωση είχε αναλάβει μέχρι χθες την ευθύνη των επιθέσεων, ενώ ο πρωθυπουργός Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι κατηγόρησε τις «δυνάμεις της τρομοκρατίας» -όρος που παραπέμπει στους εκτός νόμου, πλέον, Αδελφούς Μουσουλμάνους- ότι επιδιώκουν να εκτροχιάσουν την πολιτική διαδικασία που εγκαινιάστηκε με την έγκριση νέου συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή