ΗΠΑ: «Κομμένες» οι πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook μία εβδομάδα πριν τις εκλογές

ΗΠΑ: «Κομμένες» οι πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook μία εβδομάδα πριν τις εκλογές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διακοπή των πολιτικών διαφημίσεων μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την πολιτική «ουδετερότητα» της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται όσες διαφημίσεις έχουν ήδη συμφωνηθεί και πληρωθεί για το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το Facebook θα συνεχίσει να απέχει από την πολιτική «ελέγχου και διασταύρωσης» των πολιτικών αναρτήσεων και διαφημίσεων, εκτός κι αν αυτές παραβιάζουν τους κανονισμούς περί παραπληροφόρησης.

Ακόμη, το δημοφιλές social media αποφάσισε να διαγράφει εφεξής κάθε ανάρτηση, η οποία ισχυρίζεται ότι όσοι προσέλθουν στις κάλπες, θα κολλήσουν κορωνοϊό, όπως επίσης και κάθε ανάρτηση, η οποία προδιαγράφει το εκλογικό αποτέλεσμα, προτού υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, επιπλέον, το Facebook θα συνεργαστεί με το Reuters και την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, προκειμένου να παράσχει «εξουσιοδοτημένη ενημέρωση» για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα «αναμετρηθούν» ο νυν πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, με τον δεύτερο να διατηρεί «κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών.

«Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τη δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάμε τους ανθρώπους στο να ψηφίσουν και στο να μην μπερδεύονται, καθώς και ότι μειώνουμε τον κίνδυνο ταραχών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Facebook.

Όσον αφορά, τέλος, τον κίνδυνο ξένων παρεμβάσεων, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ότι παρατηρούνται «αυξημένες προσπάθειες υπονόμευσης της νομιμότητας των εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2016, υπήρξαν καταγγελίες περί ρωσικής προσπάθειας παρέμβασης στην προεδρική αναμέτρηση, με στόχο τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και την ήττα της Χίλαρι Κλίντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή