Περισσότεροι από 7.000 γιατροί και νοσηλευτές παγκοσμίως «θυσία» στο βωμό του κορωνοϊού

Περισσότεροι από 7.000 γιατροί και νοσηλευτές παγκοσμίως «θυσία» στο βωμό του κορωνοϊού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα θλιβερά πρωτεία κατέχει το Μεξικό, με τουλάχιστον 1.320 γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 1.077. Θλιβερός ο απολογισμός και στη Βρετανία, με 649 θανάτους μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και 634 στη Βραζιλία.

Ανησυχητική είναι και η αύξηση των θανάτων μεταξύ των εργαζομένων στην υγεία σε Νότιο Αφρική(240) και Ινδία(573), επισημαίνεται στην ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Το γεγονός ότι έχουν πεθάνει περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι προσπαθώντας να σώσουν άλλους αποτελεί μια κρίση μεγάλης κλίμακας», τονίζει ο Στιβ Κόκμπερν, επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης στη Διεθνή Αμνηστία.

«Κάθε εργαζόμενος στην Υγεία έχει το δικαίωμα να είναι ασφαλής στη δουλειά του και αποτελεί σκάνδαλο που τόσοι πολλοί πληρώνουν τέτοιο τίμημα», αναφέρει.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή