Ακτιβιστές «κόλλησαν» στο Ουέστμινστερ

Ακτιβιστές «κόλλησαν» στο Ουέστμινστερ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάος ξέσπασε χθες έξω από το κτίριο του Ουέστμινστερ, καθώς μια ομάδα ακτιβιστών του κινήματος Extinction Rebellion (XR) απέκλεισε δύο κεντρικές εισόδους του βρετανικού Κοινοβουλίου κολλώντας τα χέρια τους στο έδαφος, έξω από το ιστορικό κτίριο. Οι ακτιβιστές εμπόδισαν την είσοδο των βουλευτών στο Παλάτι του Ουέστμινστερ, τοποθετώντας κόλλα στις παλάμες τους και προσκολλώντας τους εαυτούς τους στο έδαφος, για να επισημάνουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, την έλλειψη δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η ομάδα δήλωσε ότι η κλιμάκωση των διαμαρτυριών έρχεται ως αποτέλεσμα της υποβολής νέας πρότασης νομοσχεδίου για το κλίμα και την οικολογική πολιτική από τη βουλευτή των Πρασίνων, Κάρολιν Λούκας. «Εάν οι πολιτικοί δεν πάρουν σοβαρά αυτή την κρίση, τότε πρέπει να τους αποτρέψουμε από το να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη», δήλωσε χαρακτηριστικά η ομάδα Extinction Rebellion, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να συνεχίσει να παρατηρεί άπρακτη την οκνηρία της κυβέρνησης.

Εκπρόσωποι του κινήματος συμπλήρωσαν ότι, ένα χρόνο μετά τις δεσμεύσεις του Κοινοβουλίου σχετικά με το κλίμα και το περιβάλλον, μόνο τέσσερις από τους 21 δείκτες εμφανίζουν κάποια πρόοδο, ενώ μόνο δύο από τους 31 στόχους έχουν επιτευχθεί. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι διαμαρτυρίες –οι οποίες επέστρεψαν με νέο κύμα αυτή την εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι Βρετανοί βουλευτές επέστρεφαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές– στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι η συζήτηση «ξεκινάει εκ νέου, με τη δικαιοσύνη, τη φροντίδα και την ίδια τη ζωή» στο επίκεντρο.  

Μια ειδική ομάδα αξιωματικών της αστυνομίας στάλθηκε στο Ουέστμινστερ για να απομακρύνει τους διαδηλωτές και να ελευθερώσει τις εισόδους του Κοινοβουλίου, προχωρώντας σε συλλήψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή