Ξύπνησε από το κώμα ο Ναβάλνι

Ξύπνησε από το κώμα ο Ναβάλνι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά είναι τα νέα από την πορεία της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε τον περασμένο Αύγουστο με τη νευροτοξική ουσία «νοβιτσόκ».

Σύμφωνα με το νοσοκομείο «Charite» του Βερολίνου, ο εκ των σφοδρότερων πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ξυπνήσει από το κώμα και έχει αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη.

Παρ’ όλα αυτά, όπως διευκρινίστηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του.

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα στις 22 Αυγούστου του 2020, έχοντας υποστεί σοβαρό επεισόδιο δηλητηρίασης, κατά τη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία.

Οι γερμανικές στρατιωτικές αρχές υποστήριξαν ότι ο Ρώσος πολιτικός δηλητηριάστηκε με «νοβιτσόκ», μία ουσία που χρησιμοποιήθηκε και στην απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου «διπλού» πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, το 2018 στην Αγγλία.

Από την πλευρά της, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί δηλητηρίασης του Ναβάλνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή