Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου της Οξφόρδης

Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου της Οξφόρδης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. H εταιρεία AstraZeneca ξεκίνησε την παραγωγή 30 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Οξφόρδης, ώστε αυτά να μπορούν να χορηγηθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, οι κινεζικές αρχές συνεργάζονται με τον ΠΟΥ προκειμένου να επισπευσθεί η κυκλοφορία στη διεθνή αγορά του κινεζικού εμβολίου, του οποίου οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε φάση 3.

«Εχουμε ήδη συμβόλαιο με την AstraZeneca για 30 εκατ. δόσεις, έχουν ξεκινήσει να τις παρασκευάζουν ώστε, αν έρθει η έγκριση, να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνοκ. «Το καλύτερο σενάριο είναι να συμβεί αυτό στο τέλος του έτους, αλλά το πιθανότερο στους πρώτους μήνες του 2021».

Στο μεταξύ, η Ινδία ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων τη Βραζιλία, φθάνοντας τα 4,2 εκατ., και έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 6 εκατ. κρούσματα. Οι μολύνσεις παρουσιάζουν αυξητική τάση σε 22 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, ενώ οι ΗΠΑ προηγούνται και σε αριθμό θανάτων (189.000, αντί 127.000 στη Βραζιλία και 71.000 στην Ινδία), χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι στην Ινδία όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφονται ως τέτοιοι. 

Τέλος, στην Τουρκία η διάδοση του ιού καταγράφεται κυρίως στις νεότερες ηλικίες, με το 40% των καταγεγραμμένων μολύνσεων τον Αύγουστο να αφορούν άτομα μεταξύ 20 και 40 ετών. Οι άνδρες άνω των 80 ετών παραμένουν, πάντως, στην κατηγορία υψηλότερου κινδύνου. Σε αυτήν ανήκει και ο 84χρονος τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς βρίσκεται «στην πιο ευαίσθητη φάση» αλλά «αντιδρά άριστα» στη θεραπεία.

Πηγή: REUTERS, THE GUARDIAN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή