Μάχη για ένα εισιτήριο έγκαιρης επιστροφής δίνουν χιλιάδες Αγγλοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Μάχη για ένα εισιτήριο έγκαιρης επιστροφής δίνουν χιλιάδες Αγγλοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τριπλασιασμό της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων επιστροφής στη Βρετανία καταγγέλλουν Αγγλοι τουρίστες στον Τύπο της χώρας τους, καθώς επτά ελληνικά νησιά μπαίνουν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, άρα θα υπομένουν 14ήμερη καραντίνα με την επιστροφή τους.

Σε «μαγικά χαρτάκια» έχουν αναχθεί τα εισιτήρια για μια πτήση πίσω στη Βρετανία πριν την εφαρμογή της καραντίνας για τους προερχόμενους από Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Τήνο και Σέριφο, αφού έως και 60.000 Βρετανοί δίνουν μάχη για έγκαιρη επιστροφή στην πατρίδα τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail την Τρίτη.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς τη Δευτέρα, οι προερχόμενοι από τα επτά αυτά ελληνικά νησιά που προσγειώνονται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός αν στο μεταξύ υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού με αποτέλεσμα αρνητικό.

Η 46χρονη τουρίστρια Τζούλι Φριού βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και δύο εβδομάδες και σπεύδει να επιστρέφει στο Μπέρμιγχαμ τα ξημερώματα της Τετάρτης, τρεις ώρες πριν την εφαρμογή του μέτρου, ελπίζοντας να μην έχει καθυστέρηση η πτήση της: «Δεν καταλαβαίνω το μέτρο, εδώ φαίνεται να είναι πολύ ασφαλέστερα από ό,τι στη Βρετανία,» λέει για την Κρήτη η κα Φριού.

«Είναι όλα πολύ ήσυχα, δύσκολα βλέπεις κάποιον στις παραλίες, όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκες και υπάρχουν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια. Δεν είναι και κανένα νησί των πάρτι, όλα κλείνουν εδώ τα μεσάνυκτα, κι είχαν μόνο καναδυό κρούσματα τις τελευταίες μέρες, σε σύγκριση με τις χιλιάδες» στη Βρετανία, είπε στην αγγλική εφημερίδα η 46χρονη τουρίστρια.

Η συγγραφέας Φιόνα Πέριν βρίσκεται στην Κρήτη εορτάζοντας την επέτειο 10 ετών γάμου με τον σύζυγό της, και είχε κλείσει εισιτήριο για να φύγει την Τετάρτη για την Αγγλία. Τώρα αναζητούσε εισιτήριο για να επιστρέψει την Τρίτη: «Ηταν σοκαριστικό να βλέπω την τιμή να τριπλασιάζεται μπροστά στα μάτια μου, δεν το πίστευα,» είπε.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα η τοπική κυβέρνηση στην Ουαλία έχει βάλει αρκετά ελληνικά νησιά στη δική της «κόκκινη λίστα», ενώ η Σκωτία ήδη θέτει σε καραντίνα δύο εβδομάδων τους προερχόμενους από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Σαν να μην έφθαναν αυτά για τους Βρετανούς τουρίστες, η βρετανική λίρα σημείωσε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της έναντι του ευρώ εδώ και τρεις μήνες, λόγω της αβεβαιότητας για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή