Λίβανος: Καταστράφηκε αποθήκη με ανθρωπιστική βοήθεια

Λίβανος: Καταστράφηκε αποθήκη με ανθρωπιστική βοήθεια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιβανέζοι πυροσβέστες και ελικόπτερα του στρατού προσπαθούσαν σήμερα να κατασβέσουν ό,τι έχει απομείνει από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε, την Πέμπτη, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο καπνός από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους προκλήθηκε από εργασίες οξυγονοκόλλησης, κάλυψε πολλές συνοικίες της Βηρυτού, προκαλώντας πανικό στους πολίτες.

Η πολιτική προστασία επεσήμανε ότι η πυροσβεστική είχε κατασβέσει σήμερα το πρωί την πυρκαγιά, ωστόσο παραμένει στο σημείο προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός, η φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού ξέσπασε σε αποθήκη όπου διατηρεί ανθρωπιστική βοήθεια, με την οργάνωση να τονίζει ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο διατάραξης των ανθρωπιστικών της επιχειρήσεων.

«Η αποθήκη που φλέγεται είναι αυτή στην οποία ο Ερυθρός Σταυρός τοποθετεί χιλιάδες ανθρωπιστικά δέματα και μισό εκατομμύριο λίτρα λαδιού (…) Οι ανθρωπιστικές μας επιχειρήσεις κινδυνεύουν να διαταραχθούν σημαντικά”, επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού για τη Μέση Ανατολή.

O πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε, στη διάρκεια σύσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας, ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από δολιοφθορά, τεχνικό λάθος ή αμέλεια και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.

«Σε κάθε περίπτωση τα αίτια πρέπει να καθοριστούν το συντομότερο δυνατό και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε, σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα μήνα, μετά την τεράστια έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 190 ανθρώπων και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή