ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Μαζικοί εμβολιασμοί με πειραματικά εμβόλια

kina-mazikoi-emvoliasmoi-me-peiramatika-emvolia-561075598

Στον εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών με πειραματικά εμβόλια κατά του Covid-19 έχει προχωρήσει κινεζική φαρμακευτική εταιρεία, την ίδια ώρα που η επιστημονική κοινότητα της Δύσης προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μαζική χορήγηση εμβολίων πριν από το στάδιο ολοκλήρωσης των επιστημονικών μελετών.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδες ότι αναστέλει τις κλινικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου, εξαιτίας σοβαρών παρενεργειών σε συμμετέχοντα στην έρευνα.

Όπως μεταδίδει η «WSJ, η China National Biotec Group Co., θυγατρική της υπό κρατικό έλεγχο Sinopharm, έχει χορηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών με δύο πειραματικά εμβόλια, στο πλαίσιο των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης που είχαν εγκριθεί από το Πεκίνο τον Ιούλιο. Την ίδια στιγμή, και η κινεζική φαρμακευτική Sinovac Biotech έχει ανακοινώσει ότι εμβολίασε περίπου 3.000 υπαλλήλους της και μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με πειραματικό εμβόλιο Covid-19.

Tα τρία πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ακόμη στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών, κατά τις οποίες ελέγχεται η ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους. Στην τελική φάση βρίσκονται έξι ακόμη πειραματικά εμβόλια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.