ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κατεβάζουν ρολά» λιμάνια και διυλιστήρια ενόψει της καταιγίδας Σάλι

ipa-katevazoyn-rola-limania-kai-diylistiria-enopsei-tis-kataigidas-sali-561078370

Eταιρείες ενέργειας, λιμάνια και διυλιστήρια «κατεβάζουν ρολά» εξαιτίας της τροπικής καταιγίδα Σάλι, η οποία πλησιάζει στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και υπάρχουν φόβοι ότι θα εξελιχθεί σε τυφώνα.

Η Σάλι θα διαταράξει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές πετρελαίου, καθώς ο μοναδικός υπεράκτιος τερματικός σταθμός της χώρας, το λιμάνι της Λουιζιάνας, σταμάτησε τη φόρτωση και εκφόρτωση των δεξαμενόπλοιων την Κυριακή και το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης κλείνει σήμερα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) η Σάλι θα μετακινηθεί στον Κόλπο του Μεξικού τη Δευτέρα, πριν γίνει τυφώνας καθώς κατευθύνεται νοτιοανατολικά της Λουιζιάνα και δυτικά του Μισισιπή. Αξιωματούχοι στις δύο πολιτείες εξέδωσαν οδηγίες για εκκενώσεις κατοίκων σε ορισμένες περιοχές.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέφερε ότι η κυκλοφορία των πλοίων προς το νότο από το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης θα σταματήσει τη Δευτέρα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Οι εταιρείες Chevron Corp, BP Plc, Chevron, Equinor και Murphy Oil εκκένωσαν το Σαββατοκύριακο τις πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου για προληπτικούς λόγους.