Ελαβε εξιτήριο, έχοντας νικήσει τον ιό, ο Μπερλουσκόνι

Ελαβε εξιτήριο, έχοντας νικήσει τον ιό, ο Μπερλουσκόνι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Εξιτήριο από νοσοκομείο του Μιλάνου έλαβε χθες ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε προσβληθεί από COVID-19. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της ιταλικής μεγαλούπολης, ο 83χρονος πολιτικός έβγαλε τη μάσκα του και αποκάλυψε χαμογελώντας ότι η ιατρική ομάδα του είπε πως είχε εμφανίσει ένα από τα υψηλότερα ιικά φορτία που έχουν εντοπίσει μεταξύ δεκάδων χιλιάδων δειγμάτων κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο εμφανώς συγκινημένος Μπερλουσκόνι απηύθυνε έκκληση, μέσω των δημοσιογράφων, στους συμπατριώτες του να πάρουν στα σοβαρά τον κίνδυνο του κορωνοϊού, τηρώντας «ευλαβικά» τη χρήση μάσκας, τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη συχνή πλύση χεριών. Ζήτησε, μάλιστα, από τους Ιταλούς μαθητές, που επέστρεψαν χθες στα σχολικά θρανία για πρώτη φορά μετά τις αρχές Μαρτίου, να ενστερνισθούν τους νέους υγειονομικούς κανόνες. Η Ιταλία υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη.

Ο Μπερλουσκόνι, που πάσχει από καρδιοπάθεια και φέρει βηματοδότη, ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα του και παραδέχθηκε ότι οι περισσότεροι Ιταλοί της ηλικίας του και με το δικό του ιατρικό ιστορικό δεν θα επιβίωναν του κορωνοϊού. «Ξεπέρασα αυτό που θεωρώ ότι υπήρξε η πιο επικίνδυνη πρόκληση της ζωής μου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, πριν φορέσει πάλι τη μάσκα του και επιβιβασθεί σε αυτοκίνητο με προορισμό την κατοικία του, όπου θα συνεχίσει την ανάρρωσή του.

Ο Μπερλουσκόνι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 2 Σεπτεμβρίου και εισήχθη στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα με συμπτώματα πνευμονίας. Παρότι δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ο ιατρός του, Αλμπέρτο Ζανγκρίγιο, ανέφερε ότι αν ο ασθενής είχε νοσήσει τον Μάρτιο, την περίοδο έξαρσης της πανδημίας στη Λομβαρδία, σήμερα δεν θα βρισκόταν στη ζωή, καθώς τα νοσοκομεία της βόρειας Ιταλίας ήταν υπερπλήρη.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε από το κρεβάτι του νοσοκομείου την προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συγκαλώντας συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής και καλώντας τους Ιταλούς να προσέλθουν στην κάλπη. Στις δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους Ιταλούς που νόσησαν, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει το υγειονομικό προσωπικό σε όλη τη χώρα για την αυτοθυσία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή