ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία σχεδιάζει να υποδεχθεί περίπου 1.500 ακόμη πρόσφυγες

i-germania-schediazei-na-ypodechthei-peripoy-1-500-akomi-prosfyges-561078955

Η Γερμανία θα υποδεχθεί ακόμη 1.500 πρόσφυγες από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας, αναφέρουν πηγές του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων. 

Αυτό συμφώνησαν μεταξύ τους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου, οι πρόσφυγες που θα υποδεχθεί η ευρωπαϊκή χώρα θα είναι οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού NTV, από τότε που κάηκε η Μόρια παραμένει το ερώτημα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι. 

Λίγο μετά την πυρκαγιά, η Γερμανία και εννέα άλλες χώρες της Ε.Ε. ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν 400 ανήλικους πρόσφυγες, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι στη Γερμανία, αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες, καθώς και πόλεις και δήμοι είχαν δηλώσει την προθυμία τους να δεχτούν περαιτέρω πρόσφυγες.

Ωστόσο, ο Γερμανός ΥΠΕΣ ήταν διστακτικός, καθώς δεν ήθελε η Γερμανία να είναι μόνη της σε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με το NTV, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και άλλες χώρες της Ε.Ε. θα υποδεχθούν μετανάστες από τη Λέσβο.