ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ο ΠΟΥ επιδοκιμάζει την προσωρινή διακοπή δοκιμών από την AstraZeneca

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ο ΠΟΥ επιδοκιμάζει την προσωρινή διακοπή δοκιμών από την AstraZeneca

Η απόφαση της AstraZeneca να «παγώσει» τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, μετά από μια ανεξήγητη ασθένεια, έδειξε ότι η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στην ασφάλεια, ανέφερε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αυτό θέλουμε να βλέπουμε στις δοκιμές, είναι μια καλή δοκιμή. Η ασφάλεια είναι πάντα κρίσιμη, είναι ζωτικής σημασίας και το αντιμετώπισαν με τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Ερωτηθείσα για τα πειραματικά εμβόλια κατά της COVID-19 στην Κίνα και τη Ρωσία, απάντησε πως «ο ΠΟΥ θα ήθελε να δει μια αναμέτρηση μεταξύ των εμβολίων, ώστε να έχουμε σαφείς πληροφορίες και να δούμε τα αποτελέσματα του ενός έναντι του άλλου».

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τη διακοπή στις δοκιμές της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά της COVID-19, ο ΠΟΥ είχε σημειώσει ότι η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας στις κλινικές δοκιμές εμβολίων και οι προσωρινές διακοπές των δοκιμών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο προκειμένου να αξιολογηθεί η όποια ανεξήγητη ασθένεια ενός συμμετέχοντα.

Το Σάββατο, οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που πραγματοποιούνται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης άρχισαν εκ νέου στη Βρετανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αγώνας δρόμου για ασφαλές εμβόλιο