Κορωνοϊός: Μία ανάσα από το φράγμα των 30 εκατομμυρίων τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Μία ανάσα από το φράγμα των 30 εκατομμυρίων τα κρούσματα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει σχεδόν κάθε γωνιά της Γης, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως να πλησιάζει το όριο των 30 εκατομμυρίων και τους θανάτους μία ανάσα από το όριο του ενός εκατομμυρίου. Οι ελπίδες στρέφονται στην ανάπτυξη του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Covid-19, με αξιωματούχο υγείας της Κίνας να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο από τον Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch επικαλούμενο κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και δημοσίευμα των «ΝΥ Τimes», η δόκτωρ Βου Γκιζέν, επικεφαλής βιο-ασφάλειας στο κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, το εμβόλιο αναμένεται να χορηγηθεί στους Κινέζους πολίτες τον Νοέβριο ή Δεκέμβριο.

Η ίδια η δρ Βου εμβολιάσθηκε τον Απρίλιο με ένα από τα πειραματικά εμβόλια, δηλώνοντας ότι ανταποκρίνεται ικανοποιητικά, ενώ αναμένει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα διαρκέσει έως και τρία χρόνια. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή