Ιαπωνία: Εξελέγη από τη βουλή ο νέος πρωθυπουργός

Ιαπωνία: Εξελέγη από τη βουλή ο νέος πρωθυπουργός

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εξελέγη σήμερα από την κάτω βουλή της Ιαπωνίας ο Γιοσιχίντε Σούγκα, παίρνοντας την σκυτάλη από τον προκάτοχό του Σίνζο Άμπε, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Ο Σούγκα συγκέντρωσε 314 ψήφους από τις 462 έγκυρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, όπου το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα διαθέτει άνετη πλειοψηφία μαζί με τον σύμμαχό του, το κόμμα Κομέιτο.

O νέος πρωθυπουργός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία σειρά προκλήσεων όπως η αναχαίτιση του Covid-19 και η επούλωση των πληγών στην οικονομία.

Η σύνθεση της κυβέρνησης του 71χρονου Σούγκα, επί ετών στενού συνεργάτη του Άμπε, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να διατηρήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα περίπου τα μισά μέλη από το υπουργικό συμβούλιο του Άμπε.

Μεταξύ όσων αναμένεται να παραμείνουν αμετακίνητοι είναι ο υπουργός Οικονομιωκών Τάρο Άσο, ο υπουργός Εξωτερικών Τοσιμίτσου Μοτέγκι και η υπουργός αρμόδιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σέικο Χασιμότο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή