Μαδρίτη: Προς αυστηρότερα μέτρα με στοχευμένα lockdown

Μαδρίτη: Προς αυστηρότερα μέτρα με στοχευμένα lockdown

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοχευμένα lockdown και άλλους περιορισμούς στις μετακινήσεις σε περιοχές με πληθώρα κρουσμάτψν κορωνοϊού αναμένεται να επιβάλουν οι αρχές της Μαδρίτης, μίας από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές στην Ισπανία.

Στην ισπανική πρωτεύουσα καταγράφεται περίπου στο ένα τρίτο των ενεργών περιστατικών κορωνοϊού στην Ισπανία, με υψηλότερη συχνότητα σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές χαμηλών εισοδημάτων.

«Λαμβάνουμε μέτρα αλλά δεν είναι αρκετό. Τίποτα δεν θα λειτουργήσει εάν δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα», δήλωσε ο Αντόνιο Θαπατέρο, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Μαδρίτη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα φαινόμενα χαλάρωσης με πολίτες που διοργανώνουν πάρτι, καταναλώνουν αλκοόλ στους δρόμους ή δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα καραντίνας. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή αλλά διευκρίνισε ότι το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο lockdown σε περιοχές με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης του ιού.

Συνολικά τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ισπανία ανέρχονται σε 603.167, αριθμός που είναι ο υψηλότερος στη δυτική Ευρώπη, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 30.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή