Γερμανία: Σε αναστολή 29 αστυνομικοί για χρήση ναζιστικών συμβόλων

Γερμανία: Σε αναστολή 29 αστυνομικοί για χρήση ναζιστικών συμβόλων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ και απεικονίσεις προσφύγων και μεταναστών σε θαλάμους αερίων κοινοποιούσαν αστυνομικοί στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι 29 αστυνομικοί συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσω διάφορων εφαρμογών, με τις συνομιλίες τους να είναι πλημμυρισμένες από σβάστικες, ναζιστικά σύμβολα και  μεγάλο όγκο νεοναζιστικού και ακροδεξιού υλικού. Ορισμένοι εκ των αστυνομικών βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για διασπορά ναζιστικής προπαγάνδας και χρήση ρητορικής μίσους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρέουλ, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την έκταση της παρουσίας ακροδεξιών εξτρεμιστών στους κόλπους της αστυνομίας του κρατιδίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης αξιωματούχος, «οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι νεοναζί δεν έχουν απολύτως καμία θέση στην αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας», τονίζοντας ότι οι αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας θα πρέπει να έχουν «πεντακάθαρο πολιτικό προφίλ», το οποίο απορρίπτει τις ακροδεξιές και ναζιστικές ιδέες.

Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά περιστατικών ακροδεξιού εξτρεμισμού στους κόλπους της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες κατηγορούνται ότι δεν κάνουν αρκετά για να εξαλείψουν το φαινόμενο παρά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά στις τάξεις τους. Ενδεικτικά, τον Ιούνιο, η Γερμανίδα υπουργός  Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ διέταξε τη μερική διάλυση του επίλεκτου σώματος των Γερμανών κομάντος, γνωστού με το γερμανικό ακρωνύμιο KSK, λόγω της έντονης παρουσίας ακροδεξιών στοιχείων στο εσωτερικό του.                                                                                                          

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή