ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλον Μασκ θα «στείλει» τουρκικό δορυφόρο στο διάστημα

o-elon-mask-tha-steilei-toyrkiko-doryforo-sto-diastima-561082399

Στο διάστημα με τη βοήθεια της SpaceX του Έλον Μασκ θα εκτοξευτεί στις 30 Νοεμβρίου του 2020 ο τουρκικός δορυφόρος «Turksat 5A», όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της γειτονικής χώρας, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου.

Ο νέος δορυφόρος θα καλύπτει την περιοχή της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και μεγάλο μέρος της Αφρικής, παρέχοντας τηλεοπτικές υπηρεσίες και βελτιώνοντας τη βάση δεδομένων των υπάρχοντων δικτύων.

Ο «Turksat 5A» θα μεταφερθεί στο διάστημα με τη βοήθεια του πυραύλου «Falcon 9» της SpaceX, στην οποία επικεφαλής είναι ο Έλον Μασκ. Η εκτόξευση θα γίνει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, μάλιστα, η γειτονική χώρα αναμένεται να στείλει και δεύτερο δορυφόρο, τον «Turksat 5B», εντός του β’ τριμήνου του 2021.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στις τουρκικές διαστημικές τεχνολογίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Καραϊσμαΐλογλου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου.

Αυτή τη στιγμή δε, σε φάση παραγωγής βρίσκεται και ο δορυφόρος «Turksat 6A», ο οποίος κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Άγκυρα και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός του 2022.

«Θα είναι ο πρώτος εξ ολοκλήρου τουρκικός δορυφόρος στο διάστημα […] Με τη βοήθεια του Θεού, θα επιτύχουμε τους στόχους μας» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.