Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο οποίος νοσηλευόταν από τη Δευτέρα σε νοσοκομείο του Παρισιού, πήρε εξιτήριο και έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν «βγήκε από το νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού και η κατάστασή του είναι καλή», ανέφερε το γραφείο του, σε μήνυμα προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Να σημειωθεί πως ο 94χρονος Ντ’ Εστέν νοσηλεύτηκε για μια «ελαφρά λοίμωξη στους πνεύμονες» και οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημοσίως ο γηραιός πολιτικός ήταν στην κηδεία του Ζακ Σιράκ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός επί προεδρίας του, στο διάστημα 1974-76.

Τον περασμένο Μάιο, οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, μετά την καταγγελία μιας Γερμανίδας δημοσιογράφου που υποστηρίζει ότι την άγγιξε απρεπώς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, πριν από έναν χρόνο.

Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να δώσει κατάθεση για την υπόθεση αυτή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή