Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου μέρους των απομνημονευμάτων του, ενός έργου που «θα προσπαθήσει να δώσει έναν ειλικρινή απολογισμό για την προεδρική του θητεία». Το βιβλίο, το οποίο θα φέρει τον τίτλο «Η Γη της Επαγγελίας» (A Promised Land), θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 17 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες ακριβώς μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον εκδότη Penguin Random House, το ογκώδες έργο των 768 σελίδων θα εκδοθεί ταυτόχρονα σε 25 γλώσσες. Αντικείμενο του θα είναι οι προκλήσεις και τα επιτεύγματα της πρώτης προεδρικής  θητείας του πρώτου μαύρου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η εμβληματική του μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας, το γνωστό σε όλους Obamacare και η εξουδετέρωση του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, από τις αμερικάνικες ειδικές δυνάμεις το 2011 στο Πακιστάν.

Τα απομνημονεύματα του πρώην Αμερικανού προέδρου δεν θα είναι βέβαια το πρώτο του βιβλίου. Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει συγγράψει άλλα τρία βιβλία στο παρελθόν, το βιογραφικό «Εικόνες του Πατέρα μου» (Dreams from My Father), το «Τολμώ να Ελπίζω» (Audacity of Hope), μια πραγματεία πάνω στις σημερινές κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις των ΗΠΑ, και το παιδικό βιβλίο «Για εκείνες τραγουδώ: Επιστολή προς τις κόρες μου» (Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters)

Τα απομνημονεύματα του Αμερικανού προέδρου έρχονται μετά από τα απομνημονεύματα της συζύγου του και πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα, τα οποία δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2018. Το «Becoming: Η δική μου ιστορία» κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα τους πρώτους δέκα μήνες της κυκλοφορίας του. «Η Γη της Επαγγελίας» αναμένεται να δυσκολευτεί πολύ να ξεπεράσει το «Becoming» σε πωλήσεις, όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ… κατατροπώνουν τους συζύγους τους. Τόσο η Νάνσι Ρίγκαν όσο και η Μπέτι Φορντ ξεπέρασαν τους συζύγους τους σε αυτόν τον τομέα, με τα απομνημονεύματα τους να πουλούν περισσότερα αντίτυπα από εκείνα των Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζέραλντ Φορντ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή