Αρχές Νοεμβρίου η αυτοβιογραφία Ομπάμα

Αρχές Νοεμβρίου η αυτοβιογραφία Ομπάμα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την κυκλοφορία του πρώτου τόμου της αυτοβιογραφίας του τέως προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με τίτλο «Μία Γη της Επαγγελίας», ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις αρχές Νοεμβρίου. Το πόνημα, έκτασης 768 σελίδων, θα αφορά τις απαρχές της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ομπάμα, την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία το 2008 και θα καταλήγει με την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011. 

Ο πρώτος τόμος θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε μετάφραση σε 25 γλώσσες, όπως ισπανικά, κινεζικά, αραβικά, τσεχικά, φινλανδικά και βιετναμέζικα. Η ζήτηση αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με τον εκδοτικό οίκο να έχει παραγγείλει ήδη τρία εκατ. αντίτυπα για την αμερικανική έκδοση. Για να ικανοποιήσει τέτοια γιγάντια παραγγελία, ο εκδοτικός οίκος σχεδιάζει να τυπώσει ένα εκατ. αντίτυπα στη Γερμανία, έχοντας εξασφαλίσει τρία εμπορικά πλοία με 112 εμπορευματοκιβώτια για την τροφοδοσία της αμερικανικής αγοράς. 

Αρχές Νοεμβρίου η αυτοβιογραφία Ομπάμα-1
To βιβλίο του τέως προέδρου των ΗΠΑ με τίτλο «Μία Γη της Επαγγελίας» κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Το ζεύγος Ομπάμα έχει συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο για την έκδοση των βιβλίων του, με τίμημα – ρεκόρ 65 εκατ. δολαρίων. Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα έχει ήδη πουλήσει 8,1 εκατ. αντίτυπα σε ΗΠΑ και Καναδά,  από την κυκλοφορία του το φθινόπωρο του 2018.

Η αυτοβιογραφία του Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε περισσότερο χρόνο, καθώς ο τέως πρόεδρος άρχισε τη συγγραφή της λίγο μετά τη λήξη της θητείας του. «Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξέρεις ότι τελείωσες τη συγγραφή ενός βιβλίου και είμαι υπερήφανος για αυτό εδώ. Πέρασα τα τελευταία χρόνια σκεπτόμενος την προεδρία μου και στο βιβλίο προσπάθησα να προσφέρω μια ειλικρινή περιγραφή της προεκλογικής εκστρατείας μου και της θητείας μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τέως πρόεδρος.

Ο Ομπάμα είπε ότι το βιβλίο αυτό δίνει στους αναγνώστες μια άποψη της προσωπικής διαδρομής του ιδίου και της Μισέλ Ομπάμα «με όλα τα απίστευτα σκαμπανεβάσματά της», ενώ στις σελίδες του προσφέρει τις σκέψεις του για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να ξεπεράσουν τον διχασμό. Ο τέως πρόεδρος φιλοδοξεί ότι η αυτοβιογραφία του θα γίνει πηγή έμπνευσης νέων ανθρώπων «έτσι ώστε αυτοί να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στη βελτίωση του κόσμου μας». Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη αποδείξει τη συγγραφική του δεινότητα χάρη στο βιβλίο «Ονειρα του πατέρα μου», που κυκλοφόρησε το 1995 για να γίνει αμέσως μπεστ σέλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή