ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανησυχία στο Βερολίνο για την αύξηση κρουσμάτων σε γειτονικές χώρες

Ανησυχία στο Βερολίνο για την αύξηση κρουσμάτων σε γειτονικές χώρες

Ο αυξανόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφεται σε χώρες, όπως η Γαλλία, η Αυστρία και η Ολλανδία, προκαλεί ανησυχία στο Βερολίνο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, σχολιάζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα εισαχθούν στη χώρα κρούσματα από εκεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σπαν επισήμανε ότι η επιδημία COVID-19 μάλλον δεν φαίνεται να είναι υπό έλεγχο σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ωστόσο ότι η Γερμανία είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να την αντιμετωπίσει σε σχέση με την άνοιξη.

Αν και στη Γαλλία πρόσφατα αναφέρθηκαν περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών, στη Γερμανία ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών είναι 1.700. Όμως την προηγούμενη Κυριακή το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σχεδόν 2.300 νέες μολύνσεις COVID-19, τον μεγαλύτερο αριθμό εδώ και πέντε μήνες.

Παράλληλα στη Γερμανία ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό καθώς και οι νοσηλείες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως επειδή μολύνονται νέοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Σπαν, μεταξύ των νέων καταγράφονται λιγότερες σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 και μικρότερη ανάγκη νοσηλείας. Παρόλα αυτά ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι έπειτα από ένα χρονικό διάστημα η ασθένεια μεταδίδεται από τους νέους στους πιο ηλικιωμένους, αλλά και σε πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Γι’ αυτό ήταν σημαντικό από την αρχή να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλους όσοι είναι γύρω μας, για παράδειγμα την οικογένειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Σπαν επισήμανε ότι η Γερμανία μπορεί προς το παρόν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση της επιδημίας, αν και πρόσθεσε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι «η δυναμική της σε άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Ισπανία, όπου φαίνεται να έχει χαθεί ο έλεγχος της COVID-19».

«Οι αριθμοί (των κρουσμάτων) στις γειτονικές μας χώρες πάντα μας επηρεάζουν άμεσα μέσω των ανταλλαγών. Αργά ή γρήγορα (κρούσματα) θα εισαχθούν στη Γερμανία», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Με πληροφορίες από τον Deutschlandfunk, ΑΠΕ – ΜΠΕ