Αγκυρα: Η παραίτηση Σαράζ δεν αλλάζει τις συμφωνίες με την Τρίπολη

Αγκυρα: Η παραίτηση Σαράζ δεν αλλάζει τις συμφωνίες με την Τρίπολη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συμφωνίες της Τουρκίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την πρόθεση του πρωθυπουργού Φάγεζ αλ-Σαράζ να παραιτηθεί, υποστήριξε σήμερα ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα δυσαρεστημένος από την ανακοίνωση με την οποία ο Σαράζ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αλλά ο Καλίν διευκρίνισε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης, προσθέτοντας ότι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι πιθανόν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσουν τις εξελίξεις.

«Δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στις συμφωνίες κατ΄αυτήν την πολιτική περίοδο διότι πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από την κυβέρνηση, όχι από ένα πρόσωπο», δήλωσε ο Καλίν στο Demiroren News Agency.

Διαβάστε επίσης: Δύο πρωθυπουργοί λιγότεροι στη Λιβύη εν μέσω διαδηλώσεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή