ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εντοπίστηκαν στη θάλασσα τα πτώματα τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

livanos-entopistikan-sti-thalassa-ta-ptomata-tessaron-paratypon-metanaston-561086545

Η πολιτική προστασία του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι από την Παρασκευή έχει εντοπίσει τα πτώματα τεσσάρων παράτυπων μεταναστών που προσπάθησαν να φτάσουν στην Κύπρο, προτού χαθούν στη θάλασσα χωρίς νερό και τροφή.

Την προηγούμενη Δεύτερα η δύναμη του ΟΗΕ για τον Λίβανο (Finul) είχε εντοπίσει ένα πλοιάριο στα διεθνή ύδατα, στα ανοικτά των ακτών του Λιβάνου, με 36 επιζώντες και έναν νεκρό, τους οποίους συνόδευσε μέχρι ένα λιβανέζικο λιμάνι.

Μεταξύ των επιζώντων ήταν 25 Σύροι, οκτώ Λιβανέζοι και τρεις μετανάστες άλλων εθνικοτήτων, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο συγκεκριμένος αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο αυτό, το οποίο αναχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου από τον βόρειο Λίβανο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει τέσσερα πτώματα (δύο Λιβανέζων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού, ενός Ινδού και ενός Σύρου)», επεσήμανε ο Σαμίρ Γιάζμπεκ επικεφαλής της μονάδας θαλάσσιων διασώσεων της πολιτικής προστασίας.

«Οι έρευνες θα συνεχιστούν», πρόσθεσε. Τα τέσσερα πτώματα έχουν εντοπιστεί από την Παρασκευή στα ανοικτά διάφορων παράκτιων περιοχών του βόρειου και του νότιου Λιβάνου.

Το Σάββατο ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εντείνει τις περιπολίες του εντός κι εκτός των χωρικών υδάτων της χώρας καθώς και κατά μήκος των ακτών.

Μετά τον εντοπισμό του πλοιαρίου συγγενείς των αγνοούμενων προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με τον διακινητή των μεταναστών, έναν κάτοικο Τρίπολης ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Εξάλλου στρατιωτική πηγή είχε επισημάνει στο AFP ότι συνελήφθη ένας άνθρωπος ο οποίος δρούσε ως μεσολαβητής μεταξύ των μεταναστών και «του ιδιοκτήτη του πλοιαρίου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP