Μ. Σχοινάς: Εργαζόμαστε για τη μείωση της ζήτησης και της προσφοράς παράνομων ναρκωτικών

Μ. Σχοινάς: Εργαζόμαστε για τη μείωση της ζήτησης και της προσφοράς παράνομων ναρκωτικών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον συμμετείχε στην εικονική έναρξη της «Ευρωπαϊκής Έκθεσης για τα Ναρκωτικά 2020», με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών, Λόρα ντ’Αρίγκο και τον διευθυντή του Οργανισμού, Aλέξις Γκουσντέλ.

«Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος προσάρμοσαν γρήγορα τις δραστηριότητές τους που αφορούν στα ναρκωτικά στη νέα κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη στρατηγική της Ένωσης για την ασφάλεια, εργαζόμαστε για τη μείωση τόσο της ζήτησης, όσο και της προσφοράς παράνομων ναρκωτικών» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η επίτροπος Γιόχανσον δήλωσε «το σύγχρονο οργανωμένο έγκλημα χρειάζεται μια σύγχρονη οργανωμένη αντίδραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς μας για τη διάλυση των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και τη διακοπή της παραγωγής, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την πρόληψη και την πρόσβαση στη θεραπεία». 

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά αναλύει τις πρόσφατες τάσεις χρήσης ναρκωτικών και αγορών σε ολόκληρη την ΕΕ, την Τουρκία και τη Νορβηγία. Η φετινή έκθεση δείχνει αύξηση της διαθεσιμότητας κοκαΐνης με ρεκόρ που φτάνει τους 181 τόνους, σχεδόν διπλασιασμό των κατασχέσεων ηρωίνης σε 9,7 τόνους και μεγάλη διαθεσιμότητα φαρμάκων υψηλής καθαρότητας στην ΕΕ. Διερευνά επίσης την εμφάνιση νέων συνθετικών οπιοειδών, ιδιαίτερα ανησυχητικών για την υγεία και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή