ΚΟΣΜΟΣ

Συγνώμη για την «αποτρόπαια πράξη» του ζήτησε ο δολοφόνος του Τζον Λένον

Συγνώμη για την «αποτρόπαια πράξη» του ζήτησε ο δολοφόνος του Τζον Λένον

Συγνώμη από τη Γιόκο Όνο για τον φόνο του συζύγου της ζήτησε ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μάρκ Τσάπμαν, 40 χρόνια μετά τη δολοφονία ενός από τους σημαντικότερους και εμβληματικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Ο Τσάπμαν απολογήθηκε στην 87χρονη καλλιτέχνιδα κατά τη διάρκεια ακρόασης που έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα και στην οποία του αρνήθηκε το 11ο αίτημα του για αναστολή της ποινής φυλάκισης του.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Τσάπμαν δήλωσε ότι η δολοφονία του 40χρονου μουσικού είχε μοναδικό σκοπό  την προσωπική του «δόξα», προσθέτοντας ότι για αυτή του την πράξη του αξίζει η θανατική ποινή. Τη χαρακτήρισε «αποτρόπαια πράξη», αναφέροντας ότι έχει επίγνωση ότι μπορεί να περάσει και το υπόλοιπο της ζωής του στην φυλακή.

«Τον δολοφόνησα… γιατί ήταν πολύ, πολύ, πολύ διάσημος και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που εγώ αναζητούσα τόσο πολύ, πολύ, πολύ την προσωπική δόξα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάπμαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης, χαρακτηρίζοντας την πράξη του «υπερβολικά εγωιστική».

Το 2015, η Γιόκο Όνο είχε δηλώσει ότι ζει ακόμη με τον φόβο ο Τσάπμαν να βγει από τη φυλακή. «Ένα πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι εφόσον το έκανε μία φορά, θα μπορούσε να το ξανακάνει… Θα μπορούσα να είμαι εγώ, ο Σον (ο γιος της), ο οποιοσδήποτε», είχε πει χαρακτηριστικά.