ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς ΟΗΕ: Η Κίνα να καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της

Τραμπ προς ΟΗΕ: Η Κίνα να καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της

Τα βέλη του εναντίον της Κίνας στρέφει για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας από τα Ηνωμενα Έθνη να καταστήσουν το Πεκίνο υπόλογο για τις πράξεις του όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η κινεζική κυβέρνηση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας -που στην ουσία ελέγχεται από την Κίνα- προέβησαν στη λανθασμένη ανακοίνωση ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόκειται να υποστηρίξει ο πρόεδρος Τραμπ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Αργότερα, υποστήριξαν λανθασμένα ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα δεν μεταδίδουν την ασθένεια… τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να καταστήσουν την Κίνα υπόλογη για τις πράξεις της», θα αναφέρει στην ομιλία του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

O Aμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε τη διανομή εμβολίου: «Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό και θα βάλουμε τέλος στην πανδημία» και θα εισέλθουμε σε μια νέα εποχή ευημερίας, συνεργασίας και ειρήνης.

Ο Τραμπ κατά καιρούς ασκεί επικρίσεις και σε βάρος των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με το αντίγραφο της ομιλίας του, καλεί τα Ηνωμένα Έθνη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, εστιάζοντας στα «πραγματικά προβλήματα του κόσου όπως η τρομοκρατία, καταπίεση των γυναικών, ναρκωτικά και εθνική κάθαρση θρησκευτικών μειονοτήτων».