ΚΟΣΜΟΣ

Επελαύνει ο κορωνοϊός στην Ισπανία

epelaynei-o-koronoios-stin-ispania-561088585

Σχεδόν 10.8000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές την Τρίτη, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 682.267. Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι, ο συνολικός αριθμός των οποίων αυξήθηκε σε 30.904.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 10.600 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 1.348 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παρ’ όλα αυτά, το σύστημα υγείας φαίνεται πως «αντέχει», καθώς οι κατειλημμένες κλίνες για ασθενείς με Covid-19 αντιστοιχούν μόλις στο 10% των διαθέσιμων κλινών, σε πανεθνικό επίπεδο.

Η ιβηρική χώρα διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, με το νέο κύμα της πανδημίας να χαρακτηρίζεται από εξίσου μεγάλο εύρος διασποράς όσο και το πρώτο κύμα.

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές στην Καταλονία ανακοίνωσαν επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των έξι ατόμων.

Την ίδια στιγμή, στις εργατικές συνοικίες της Μαδρίτης, οι δημοτικές αρχές έχουν επιβάλλει μερικό «lockdown», προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση έχει εγείρει κύμα αντιδράσεων από τους κατοίκους, οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για διακρίσεις εις βάρος των φτωχών.