Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα της covid-19 σε όλο τον κόσμο, 975.065 θύματα

Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα της covid-19 σε όλο τον κόσμο, 975.065 θύματα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα της Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ 975.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 200.878 θανάτους και 6.917.263 επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19.

Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα της covid-19 σε όλο τον κόσμο, 975.065 θύματα-1

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΕ

Το καμπανάκι του συναγερμού για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο έκρουσαν προ ολίγου η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), Αντρέα Αμόν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ενημέρωσαν για τη νέα έκθεση αποτίμησης κινδύνου για τον νέο κορωνοϊό του ECDC, σύμφωνα με την οποία τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση «ανά την Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο και μετά» και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί «δεν έχουν υπάρξει πάντα επαρκή για τη μείωση ή τον έλεγχο» της διασποράς. Είναι συνεπώς «κρίσιμο», σημειώνεται, «τα κράτη-μέλη να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα με το πρώτο ίχνος νέων ξεσπασμάτων. Αυτό περιλαμβάνει ενίσχυση των τεστ και της ιχνηλάτησης, βελτίωση της παρακολούθησης δημόσιας υγείας, εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης σε προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό και φάρμακα και επαρκούς δυνατότητας περίθαλψης, σύμφωνα με τις δράσεις που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο». Διαβάστε Αναλυτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή