Σεούλ: Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκότωσαν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο

Σεούλ: Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκότωσαν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βορειοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο, καίγοντας στη συνέχεια το πτώμα του, κατήγγειλε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, κάνοντας λόγο για μία «βάρβαρη πράξη». Ο 47χρονος εργαζόταν για την υπηρεσία αλιευμάτων της χώρας και αγνοούταν από τη Δευτέρα, έχοντας εξαφανιστεί από ένα πλεούμενο της υπηρεσίας στο οποίο επέβαινε και έχοντας περάσει στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας, όπου και δέχθηκε τα πύρα των στρατιωτών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Σεούλ, ο άνδρας φέρεται να προσπαθούσε να αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα, χωρίς όμως να υπολογίσει τα εξαιρετικά σκληρά μέτρα της Πιονγιάνγκ για τον νέο κορωνοϊό. Σαν να μην έφθανε η περίσσεια αυστηρότητα που χαρακτηρίζει τη φύλαξη των συνόρων ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο, η πανδημία σκλήρυνε περαιτέρω τη στάση της Πιονγάνγκ στα σύνορα, η οποία ακολουθεί πλέον τη λογική «πυροβολήστε για να σκοτώσετε», ώστε να αποτρέψει πάση θυσία την είσοδο της COVID-19 στη χώρα.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας ισχυρίζονται ότι δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα και προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τον Ιούλιο επιβλήθηκε lockdown σε μία παραμεθόρια πόλη και μπήκαν σε καραντίνα χιλιάδες άνθρωποι, μετά τον πανικό που προκάλεσε η είσοδος στη χώρα ενός Βορειοκορεάτη που είχε αυτομολήσει πριν από τρία χρόνια και ο οποίος έφερε τα συμπτώματα του ιού.

Εφόσον τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα περιγράφει η Σεούλ, θα είναι η δεύτερη φορά που Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώνουν πολίτη της Νότιας Κορέας. Το προηγούμενο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2008, όταν ένας Νοτιοκορεάτης τουρίστας είχε πέσει νεκρός από τα πυρά ενός Βορειοκορεάτη στρατιώτη στο Όρος Κουμγκάνγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή