Τραμπ: Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα των εκλογών

Τραμπ: Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα των εκλογών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, μία ημέρα αφότου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τη στάση του, αρνούμενος να απαντήσει εάν θα αποδεχθεί την ετυμηγορία της κάλπης και εάν θα παραδώσει την εξουσία.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου που άφησε να εννοηθεί ήττα του Τραμπ στις εκλογές, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απάντησε ξεκάθαρα αν θα παραδώσει ειρηνικά την εξουσία σε μια τέτοια περίπτωση. «Θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ και στο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιχείρησε σήμερα να διορθώσει τα κακώς κείμενα. «Ο πρόεδρος θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογικής διαδικασίας», δήλωσε η Κέιλι ΜακΈνανι, γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και ερωτηθείσα σχετικά με τα σχόλια του προέδρου Τραμπ.

H στάση του Τραμπ οδήγησε τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου να εκφρασθούν υπέρ ειρηνικής μετάβασης εξουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή