Γιατρούς στο εξωτερικό ψάχνει η Ισπανία

Γιατρούς στο εξωτερικό ψάχνει η Ισπανία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Επείγουσα έκκληση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού από ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής απηύθυνε η Ισπανία, ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC), η Ισπανία περιλαμβάνεται στις επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, (μαζί με τις Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Μάλτα) στις οποίες η κατάσταση είναι πιο ανησυχητική. 

Η τελευταία έκθεση του κέντρου για την εκτίμηση κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Ενωση συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες στις οποίες η κατάσταση είναι σταθερή και ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό και τις υπηρεσίες υγείας είναι χαμηλός. «Η Ελλάδα δεν κατατάσσεται στις χώρες με ανησυχητικές τάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια του ECDC αλλά στη χώρα παρατηρείται έντονα αυξητική τάση στις νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το μοντέλο του ECDC επισημαίνει ότι η χώρα αυτή έχει δυνατότητα για μεγάλη έξαρση», αναφέρει η έκθεση. 

Στην Ισπανία, το μερικό άνοιγμα που επιχειρήθηκε το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν τα χειρότερα. Μία από τις χιλιάδες εστίες μετάδοσης του ιού στη χώρα αποδείχθηκε ότι ήταν μια χορωδία κοντά στη Βαρκελώνη, η οποία συναντήθηκε για την πρώτη συναυλία μετά την καραντίνα.

Η συναυλία έγινε σε ανοικτό χώρο, αλλά στην πρόβα, που είχε γίνει νωρίτερα σε κλειστό μη αεριζόμενο χώρο ο κορωνοϊός βρήκε την ευκαιρία να μολύνει τους 30 από τους 41 χορωδούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή