Μόσχα: Σε ετοιμότητα οι εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με COVID-19

Μόσχα: Σε ετοιμότητα οι εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με COVID-19

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ρωσική πρωτεύουσα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, άρχισαν να τίθενται σε ετοιμότητα οι εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μόσχας αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής ανάπτυξης, Αναστασία Ράκοβα.

«Στην Μόσχα παρατηρείται η ίδια τάση που παρατηρείται παγκοσμίως, αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και ταυτόχρονα αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Γι’ αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε επαρκή αριθμό κλινών. Για τον λόγο αυτό αρχίζουμε να αξιοποιούμε τις εφεδρικές κλίνες που προορίζονταν αποκλειστικά για κρούσματα του κορωνοϊού» δήλωσε ο Ράκοβα, επισημαίνοντας ότι οι καθιερωμένες όπως και οι έκτακτες ιατρικές υπηρεσίες θα συνεχίζουν να παρέχονται πλήρως.

Το επιχειρησιακό κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας που ελέγχει και παρακολουθεί την κατάσταση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη ρωσική πρωτεύουσα καταγράφηκαν 1.560 νέα κρούσματα. 

Παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που εισάγονται στα νοσοκομεία και το τελευταίο εικοσιτετράωρο εισήχθησαν στα νοσοκομεία 797 άτομα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 70.000 τεστ κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή