ΗΠΑ: Ηλεκτρονική προπαγάνδα μισαλλοδοξίας σε ευάλωτα άτομα (βίντεο)

ΗΠΑ: Ηλεκτρονική προπαγάνδα μισαλλοδοξίας σε ευάλωτα άτομα (βίντεο)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοτεινή συνεργασία της περιβόητης Cambridge Analytica με εταιρία λογισμικού και διάφορες αμερικανικές θρησκευτικές οργανώσεις για τη δημιουργία πλατφόρμας ακροδεξιάς προπαγάνδας απευθυνόμενης σε ευάλωτα άτομα, αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ που βγαίνει στον αέρα τη Δευτέρα.

Η δημοσιογραφική έρευνα από τον σύμβουλο του βρετανικού κοινοβουλίου Τσαρλς Κριλ, την κινηματογραφίστρια Καταρίνα Γκελάιν και πλειάδα ρεπόρτερ στις ΗΠΑ έδειξε ότι η εταρία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica, διαβόητη για το σκάνδαλο εκχώρησης προσωπικών δεδομένων στις εκστρατείες υπέρ του Ντόναλτν Τραμπ και του Brexit, έχει συμμετοχή σε επιχείρηση βαθύτερης διασποράς μισαλλοδοξίας στην αμερικανική κοινωνία από μια προεδρική εκλογή.

Αποδεικνύεται με σειρά στοιχείων που επικαλείται και παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ ότι μια διάφορες εκκλησίες και εκκλησιαστικές οργανώσεις ακροδεξιού πολιτικού προσανατολισμού στις ΗΠΑ έχουν συστήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με στόχο να προσελκύσουν στην εκκλησία ανθρώπους με νοητικά ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ή γενικότερα ευάλωτους. Η εκστρατεία τους αυτή υποτίθεται στην επιφάνεια ότι γίνεται για να βοηθηθούν αυτή οι άνθρωποι, ή εστω να ενισχυθεί και οικονομικά κάθε εκκλησία από την παρουσία τους στο θεμιτό επίπεδο.

Ωστόσο το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η προώθηση ακροδεξιών ιδεολογιών και οι άνθρωποι που δημιούργησαν την πλατφόρμα και συνεργάζονται με την Cambridge Analytica σχετίζονται με τον Λευκό Οίκο μέσω μιας τεράστιας μυστικής μη κυβερνητική οργάνωσης, μιας από τις ισχυρότηρες στις ΗΠΑ.

Η πλατφόρμα αυτή, που συστήθηκε με τη βοήθεια της εταιρία λογισμικού Glue, απευθύνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συγκεκαλυμμένο τρόπο ώστε να οδηγήσει τους ευάλωτους χρήστες στις αγκάλες οργανώσεων και εκκλησιών που όλο και περισσότερο στρέφουν τους πολίτες σε μισαλλόδοξες νοοτροπίες, τονίζεται στο ντοκιμαντέρ.

Πηγή: Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή