Ιράκ: Πέντε άμαχοι νεκροί από επίθεση με ρουκέτες

Ιράκ: Πέντε άμαχοι νεκροί από επίθεση με ρουκέτες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άμαχοι, μέλη της ίδια οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους όταν δύο ρουκέτες τύπου «Κατιούσα» που είχαν στόχο Αμερικανικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, έπληξαν το σπίτι της οικογένειας, ανακοίνωσαν ο στρατός και η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων (JOC) στο Ιράκ.

Η νέα επίθεση κατά αμερικανικών συμφερόντων, η τελευταία μιας σειράς σχεδόν 40 από τις αρχές Αυγούστου, σημειώνεται καθώς η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ότι θα κλείσει την πρεσβεία της και θα αποσύρει τους 3.000 στρατιώτες της από το Ιράκ, εάν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών.

Αυτές οι επιθέσεις — οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και πρόσφατα σκοτεινές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη τους — έχουν προκαλέσει μεμονωμένα θύματα. Δύο στρατιώτες, ένας Βρετανός και ένας Αμερικανός, σκοτώθηκαν, καθώς και ένας Αμερικανός υπεργολάβος, δύο Ιρακινοί –ένας στρατιώτης και ένας υπεργολάβος. Άμαχοι τραυματίστηκαν επίσης όταν ρουκέτες έπληξαν το σπίτι τους.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός πολιτών χάνει τη ζωή του σε μια τέτοια επίθεση. Σύμφωνα με τον στρατό, δύο ακόμη παιδιά τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Για την επίθεση δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο έχει γίνει για άλλες επιθέσεις αυτού του είδους από ομάδες που εμφανίστηκαν πρόσφατα και στις ανακοινώσεις τους λένε ότι ενεργούν εναντίον του «Αμερικανού κατακτητή».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή