Ταϊλάνδη: Σύλληψη Αμερικανού τουρίστα λόγω αρνητικών σχολίων για ξενοδοχείο

Ταϊλάνδη: Σύλληψη Αμερικανού τουρίστα λόγω αρνητικών σχολίων για ξενοδοχείο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυλάκιση έως και δύο ετών αντιμετωπίζει Αμερικανός τουρίστας στην Ταϊλάνδη που συνελήφθη κατηγορούμενος για τα αρνητικά σχόλια που δημοσίευσε στο Ιντερνετ για ξενοδοχείο της χώρας.

Ο Ουέσλι Μπαρνς, που ζει και εργάζεται στην Ταϊλάνδη, ανέβασε πολύ επικριτικά σχόλια κατά του Sea View Resort, ξενοδοχείου στο νησί Κο Τσανγκ, κατηγορώντας το για «σύγχρονη σκλαβιά».

Το ξενοδοχείο επικαλέστηκε την αυστηρή νομοθεσία της χώρας της Ινδοκίνας περί δυσφήμησης και πέτυχε τη σύλληψη του Αμερικανού πολίτη, που πέρασε αρκετές νύχτες στη φυλακή ώσπου να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ενόψει της δίκης του.

Η διαμάχη του Αμερικανού με την τουριστική επιχείρηση ξεκίνησε από την άρνηση του ξενοδοχείου να επιτρέψει να φέρει και να ανοίξει ο πελάτης του δικό του μπουκάλι ποτού στο τραπέζι του.

Το ξενοδοχείο ισχυρίστηκε ότι κατέθεσε τη μήνυση για παραδειγματισμό, λέγοντας και ότι φοβήθηκε πως ο κ. Μπαρνς θα συνέχιζε τη δημοσίευση αρνητικών σχολίων για πολύ καιρό.

Η κριτική περί σκλαβιάς διαγράφηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου είχε δημοσιευθεί, με την τελευταία να επικαλείται παράβαση των κανονισμών της.

Πηγή: BBC, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή